Azta!Azta!

16 tény, ami bizonyítja, hogy a Japánok egy másik bolygón élnek!

Több tény is napvilágot látott már, ami bizonyította, hogy a japán emberek teljesen másak, mint a Föld többi lakója. Különleges szokások, ételek, tárgyak tömegét ismerhettük már meg általuk. Nem másra vállalkoztunk, mint olyan további tények összegyűjtésére, amiket eddig még nem láthattatok!

1. Lánykérés

 A japánok meglehetősen konzervatívak ebben a kérdésben. Ugyan már lazulni látszanak eme tekintetben, de még mindig rengeteg férfi gondolja úgy, hogy nem kell kimutatnia az érzelmeit leendő felesége iránt.Így fordulhat elő, hogy a tipikus ” Hozzám jössz ?” helyett a mai napig is elhangzanak olyan kérdések egy lánykérés során, mint a “Innentől főzöl nekem minden nap?” vagy hogy “Mosod-e életem végéig a ruháim?”.Mit ne mondjak, elég lelombozó.

2. Macska vagy a kutya is lehet állomásfőnök

Emlékszel a Caliguláról szóló történetre, aki a lovát szenátorrá tette? A japánok nem őrültek, de a Wakayama prefektúrában lévő Kishi pályaudvaron egy macska tölti be az állomásmesteri pozíciót. 

A JR Ajigasawa pályaudvar állomásmestere pedig egy kutya. Az ő neve Wasao (más néven  busa kawaii, ami azt jelenti, hogy “csúnya, de aranyos”). Wasao-nak köszönhetően a kisváros látogatóinak száma jelentősen nőtt : évente 120 000 ember érkezik Ajigasawába, hogy találkozzon a  különleges kutyával.

3. A diákok még télen is mini szoknyát és térdig érő zoknit viselnek.

Az év bármely szakában is látunk japán diáklányt, biztosan rövid szoknyában és szinte térdig húzott zokniban lesz. 

4. Hadaka Matsuri fesztivál

A Hadaka Matsuri egy fesztivál, több mint 9.000 férfi részvételével, akik csak minimális ruházatot (vagy azt sem) viselnek. A résztvevőkön maximum egy úgynevezett fundoshi van, ami leginkább egy férfi alsónak felel meg. A fesztiválnak mély vallási gyökerei vannak. Úgy gondolják, hogy a férfi meztelenség elnyeli a gonosz erőket és a szerencsétlenséget . Jéghideg vízben való úszás után a férfiak egy nagy csoporttá verődnek össze és megpróbálják elkapni a fűzfaágakból készült ‘ szent ajándékokat’, amiket egy shinto pap dob a tömegbe. Úgy gondolják, hogy ezek szerencsét hoznak. A fesztiválról kevesen tudnak egy-két kisebb sérülés vagy törött orr nélkül kijutni…5. A fukushimai katasztrófában robotok is ‘életüket’ vesztették2011-ben egy katasztrofális földrengés óriási szökőárt generált, ami szörnyű balesetet okozott az Fukushima-i atomerőműben. A radioaktív szennyezés szintje olyan magas volt, hogy lehetetlen volt bejutni az erőműbe, hogy a mindenképpen szükséges javítások végbemehessenek. A problémák javítására 5 robotot küldtek az atomerőmű mélyébe, amiket soha többé nem láttak vissza, hiszen mikor eljutottak az atomreaktorba, áramköreik leálltak.6. Japánban a fekete macskák szerencsét hoznakNem fogunk sosem olyan japán emberrel találkozni, aki sikítófrászt kap, ha átmegy előtte egy fekete macska az úton, szerintük ugyanis ezen állatok szerencsét hoznak.Rendkívül sok szingli hölgy vesz magának fekete cicát, hiszen ettől remélik, hogy hamar rájuk talál majd az igaz szerelem.7. Beteges műsorokA japán TV-nek sok bizarr showja van, és ez csak egy a sok közül. A résztvevőknek szájukba kell venni különböző élettelen tárgyakat, hogy megállapítsák, vajon csokoládéból készültek-e vagy sem . Az édességek rendkívül hasonlítanak undorító bogarakra, gusztustalanabbnál gusztustalanabb dolgokra, valamint szinte bármilyen teljesen oda nem illő tárgyra (cipő, bútorok, használati tárgyak)8. Hajuk leborotválásával vezekelnekTette ezt a japán popsztár Minami Minegishi is, aki így nézett ki, miután saját haját önszántából leborotválta, hogy ezzel fejezze ki, vétkezett. Hajukat azonban nem csak kifejezetten a nők borotváljak le, hanem a férfiak is. Tetten ért, bűnös politikusok, csalfa sztárok is próbáltak már így vezekelni.15. A japán közlekedési lámpák zöld helyett kék fényűek.A japán nyelv sok szóval rendelkezik, amelyek más nyelveken nem léteznek, de évszázadokig ugyanazt a szót ( “midori” ) használták a “zöld” és a “kék” kifejezésre.Az ebből adódó zavartság miatt a japánoknál a jelzőlámpa fénye kéken világít.

16. Kávézók, ahol nem tilos szunyálniVannak kávézók, ahol egy puha, kényelmes ágyban ejtőzhetsz, sőt akár aludhatsz is büntetlenül, miután elfogyasztottad az általad rendelteket. Olvashatsz, hallgathatsz zenét órákig is, ha szeretnél. Amennyiben igényled ébresztést is kapsz, akár egy forró kávé kíséretében. Hmmm…Ezt mindenhol be kéne vezetni! 🙂

Engedd szabadjára a kreativitásodat és oszd meg több millió emberrel!

Legyél Te is tartalomgyártó!

Tartalomkészítő

Written by Andi

Vélemény, hozzászólás?

Betöltés…

0

12 alkalom, amikor csúnya kamuzáson kaptak embereket!

16 ex, akinek nem kenyere a kedvesség