ViccesVicces Azta!Azta! DühítőDühítő ImádomImádom SzomorúSzomorú

20 mindennapi használati tárgy, aminek sokan nem ismerik az eredeti funkcióját!

Számos olyan tárgy és eszköz van a világon, melynek valódi funkcióit nem ismerjük, azt leszámítva, hogy minden egyes nap találkozunk vele. Ha eddig nem tudtad, hogy a tornacipőd oldalán, miért van plusz két lyuk vagy, hogy az öltönynadrágokon miért van él, esetleg, hogy a vattapamacsoknak miért van két különböző oldala, akkor itt az ideje, hogy megtudd mire is valók. 

Miért van lyuk a fülhallgatókon?

Ezeknek a lyukaknak köszönhetően javul a hangminőség, melynek következtében élvezhetőbbé válik a zenehallgatás.

Jelek a kozmetikai tégelyeken.

6,12,16,24,36. Ezek a számok azt jelentik, hogy a termék felbontása után hány hónapig használható fel. Ez egy trükk, amellyel arra ösztönzik az embereket, hogy vegyenek újat belőle.Miért vannak lyukak a LEGO építőelemeken?

A gyermekek biztonsága miatt. A lyukak úgy vannak kialakítva, hogy lehetővé tegye a levegővételt abban az esetben is, ha a gyerek lenyeli a játékot. 

Lyukas tésztakanál.

Úgy tervezték, hogy pontosan meg tudja határozni, mennyi az ideális adag egyetlen személy számára.

Minták a toalettpapíron.

Sokan azt gondolják, hogy mindez csak a szépség miatt van. Azonban ezek a kitüremkedett minták azért vannak, hogy jobban ki tudd törölni vele a szennyeződéseket.Miért van két gomb a WC tartályokon? 

Víztakarékosság miatt. A nagyobb gombbal a tartály teljes tartalmát ki tudod engedni, míg a kisebbel csak a felét.Miért van különböző oldala a vattapamacsoknak?

A mintás oldalt sminkelésnél, púder vagy alapozó felviteléhez lehet használni, míg a sima oldalt arctisztításhoz.Miért van két leragasztott füle a gyümölcsleves doboznak?

Ha kihajtják ezeket a füleket, akkor egyetlen csepp sem vész kárba az italból. 

Lyuk a golyóstoll kupakján.

Ez a lyuk arra szolgál, hogy megvédje a gyermekeket, ha véletlenül lenyelnék a kupakot. A lyukak segítségével tud levegőt venni addig, míg a segítség meg nem érkezik. 

Az első golflabdák ugyanolyanok voltak.

Az első golflabdák ugyanolyanok voltak. Ám a golfozók észrevették, hogy minden pályához más típusú labda kellene, hogy eljusson a lyukba. Ezután 3 különböző fajtájú labdát kezdtek el tervezni és gyártani. 

Kínai papírdoboz. 

Akik tányérból szeretnek enni, azok a négy sarkánál kihajthatják, hogy papírtányér legyen belőle.Miért van a hátizsákon barna lyukas négyzet?

Ezek régen csak túra-hátizsákon voltak megtalálhatók, hogy legyen hova beakasztani a karabinereket és köteleket. Ma már szinte az összes táskán megtalálható.Szegecsek a farmeren.

Az első farmereket a Levi’s márka hozta létre 1871-ben, melyet leginkább a fizikai munkát végzők használtak. De a zsebek varrása nem bírta el a nehéz súlyokat, ezért ezeken a helyeken meg kellett erősíteni az anyagot. Kitalálták, hogy szegecsekkel fogják erősebbé tenni eme területet.Bojt a sapkákon.

A 18. században élő francia tengerészek sapkáin volt először bojt, azért, hogy ne verjék be nagyon a fejüket, ugyanis a bojt tompította az ütést.Fiók a tűzhely alatt.

Ma már teljesen más funkciója van, de régen ezt a helyet arra használták, hogy a már elkészült ételeket melegen tartsák addig, míg más ételek sültek a sütőben.

Kiálló fém rész és lyuk a fokhagymanyomó végén.

Ez a rész arra szolgált, hogy a cseresznyéket, meggyeket ki lehessen magozni. A lyukra kellett tenni a gyümölcsöket, és a fém résszel átlyukasztani a közepét.

Nyíl az üzemanyagjelzőn.

Ez egy nagyszerű dolog, ami sajnos nem minden autóban található meg. Megmutatja, melyik oldalon kell megtankolni az autót. 

Él a nadrágokon.

A 19. században a ruházati cégek exportálás közben sokszor úgy csomagolták be ezeket a ruhadarabokat, hogy azon egy kivasalhatatlan él jelent meg. Annyira megszokták a kinézetét, hogy ezek az öltönynadrágok már egyenesen divatosnak számítottak. 

Apró lyuk a kamera vagy a vaku mellett.

Ez egy hátsó mikrofon, ami segít, hogy a videó hangminősége jobb és tisztább legyen.Lyukak a tornacipőkön. 

A kis lyukak eredetileg arra szolgáltak, hogy cipőfűzővel stabilabbá tedd a cipőt és annak tartását, megelőzve ezzel, hogy csúszkáljon benne a lábad és vízhólyag keletkezzen rajta.

Engedd szabadjára a kreativitásodat és oszd meg több millió emberrel!

Legyél Te is tartalomgyártó!

Újonc

Written by Dorina

Vélemény, hozzászólás?

Betöltés…

0

Kommentek

0 komment

A nagy sorozat kvíz

24

13 paranormális kép, ami tökéletes bizonyíték arra, hogy szellemek igenis léteznek!