9 őrült szépségtrükk a múltból, amit ma tuti nem alkalmaznál

Minden korszaknak és minden nemzetnek megvannak a sajátosságai,pláne ha szépségideálról és szépítkezési technikákról beszélünk. A múltban azonban kevésbé kíméletes eljárások során a nőknek fel kellett áldozniuk egészségüket, hogy megfeleljenek ezeknek a normáknak.Ezekből mutatunk most be kilencet nektek.Különleges hajfesték

A 19. században a nők már rendszeresen festették a hajukat. Az akkori festékek azonban toxikus ezüst-nitrátot vagy ólmot tartalmaztak, amelyek káros hatással voltak a bőrükre, a hajukra és folyamatos használat után a tüdőre is. Ezen felül eredményük is kiszámíthatatlan volt,megesett, hogy hajuk az elérni kívánt fekete szín helyett zölddé változott.

Krémek cianiddal és higannyal

A leginkább pigmentfoltokra és bőrhalványításra alkalmazott bőrvilágosító krémek nagy mennyiségű cianidot és higanyt tartalmaztak. Ezeknek a krémeknek a folyamatos felhasználása miatt a szervezetben felhalmozódott higany higanymérgezéshez és ezzel együtt a nők élethosszának lerövidüléséhez vezetett.

Cinnabarit a pirosítókban

A cinnabarit egy higany-szulfid, amely vulkáni tevékenységhez kapcsolódik. Ősidők óta ismert és pirosítóként, később hajfestékek alapanyagaként is előszeretettel használtak.Mint más higanyvegyületek is, a cinóber nagyon mérgező, és a gőzének belégzése súlyos mérgezést okozhat.

Galandféreg- fogyókúrás céllal

Rendkívül népszerű volt, a nőknek így nem kellett időt tölteni az edzőteremben, nem kellett szigorú diétát tartani, csak be kellett venni egy-két tablettát amely a galandféreg lárváit tartalmazta és rövid időn belül lefogyott. Később kiderült, hogy súlyos egészségügyi problémák léptek fel: hányinger, vérszegénység, gyenge immunrendszer, fáradtság és fejfájás.

Flannel ruhák

A viktoriánus korban a flannel ruhák, ingek és pizsamák rendkívül népszerűek voltak. De sajnos nem minden ember engedhette meg magának. A drága textíliát egy olcsó, nagyon gyúlékony anyaggal helyettesítették. Így az a személy, aki ebből a helyettesítésre használt anyagból készült pizsamát/ruhát viselte és közel állt egy gyertyához vagy kandallóhoz, azonnal “lángra” kapott, rengetegen égtek így meg és vesztették életüket.

Cápafogak

 Indonéziában, a nők élesítették a fogukat úgy, hogy azok cápafogakra hasonlítsanak.Ezen rítus a mai napig nem ment ki teljesen a divatból, még mindig találhatóak olyan nők, akik ezt tekintik követendő szépségideálnak. A ‘hegyesítés’ folyamata meglehetősen fájdalmas és veszélyes, mivel a különböző baktériumok könnyedén megtelepedhetnek a szervezetben a sérült fogzománcon keresztül.

A fogak díszítése

Jó pár évvel ezelőtt az ókori maják arany és drágakövek díszítik fogainkat . A fogakra kis lyukakat fúrtak, hogy jade-kő vagy arany darabokat helyezzenek bele. Az ókori Egyiptomban is hasonlóan jártak el. Ezek a kiegészítők szimbolizálták a gazdagságot és a viselő személy magas státuszát.

Koponya deformálás

Egy másik furcsa szépség rituálé az ősi időkből. A tojáshoz hasonlító, hosszúkás fejét szépnek tekintették. A régészek sok helyen találtak ilyen koponyákat: Dél-Amerikától a Közel-Keletig. Koponyájuk formáját gyermekkoruktól kezdve alakították kötésekkel, melyek alá olykor fadarabokat is helyeztek a kívánt forma elérése céljából.. Ezek a technikák szörnyű hatást gyakoroltak az agyra.

A mell lekötése

A középkor szépségnormái a kis melleket tartották szépnek. A nők testének nem szexuális jellegűnek kellett lennie: vékony csípő, lapos mell, kicsi kezek és lábak, vékony ajkak. Ahhoz, hogy ezt az eredményt a lányok elérjék, már gyerekkoruktól lekötötték melleiket, mely sokszor ahhoz vezetett, hogy tejmirigyeik sem indultak fejlődésnek.

Engedd szabadjára a kreativitásodat és oszd meg több millió emberrel!

Legyél Te is tartalomgyártó!

Tartalomkészítő

Written by Andi

Vélemény, hozzászólás?

Betöltés…

0

Valósághű próbababák…

10 történelmi fotó, amit igaznak hittünk, ám valójában hamisak