ViccesVicces Azta!Azta! ImádomImádom

A 12 legbizarrabb kinézetű hal, amit valaha is láttál

12

 Ausztrália partjai közelében indult nemrég az a tanulmány, melynek célja mélytengeri élőlények tanulmányozása volt. A közel 60 tudósból álló kutatócsoport óriási sikerrel zárta az expedíciót, több mint 20 új fajt fedeztek fel, ezekből szemezgettünk és mutatjuk meg nektek a legbizarrabb kinézetűeket! 

Mélytengei viperahal

Hosszuk 15-34 centiméter között van. Fogaik mérete miatt nem tudják szájukat teljesen becsukni. Oldalukon, hasukon fénykibocsátó szervek találhatóak. Halvány, kékben játszó fényt bocsájtanak ki.

Grimpoteuthis

Ez a hal a fejlábúak osztályának, a tintahalalakúak alosztályába tartozó nem. Ezen fajok a mély- és nyílt vizekben fordulnak elő. Általánosan 3100-4200 méteres mélységben él, de 7000 méteres mélységben is fellelhetők.

Arc nélküli hal

Se szája, se orrlyuka, se szeme...a nevén így nem is kell csodálkozni. Valamint azon sem, hogy ezekre nincs szüksége, mivel abban a 3-400 méteres mélységben, ahol él, ezeknek hasznát amúgy sem venné.

Kígyókarú

Testük egy központi korongból, és attól jól elkülönült, hengeres,mozgatható karokból áll, amik kissé polip csápjaihoz hasonlóak. A karok száma öttől hétig terjed.

Óriás tengeri pók

Nem csak otthonunkban kell aggódnunk attól, hogy pókot látunk, ugyanis több ezer tengeri pók faj létezik a világon. Szavazást nem indítanánk, de szerintünk ez az egyik legundorítóbb közülük...

Korallpolip

Trópusi óceánokban élő korallzátonyokat alkotó organizmusok, amelyek kalcium-karbonátot kiválasztva hoznak létre szilárd vázat.

Psychrolutes marcidus

Ausztrália és Tazmánia mélyebb vizeiben lelhetsz rá. 800-2700 méteres mélységben élnek.

Mélytengeri ászkarák

Az ászkarákok az ízeltlábúak törzsébe, a rákok osztályába tartozó rend. Vannak tengeri, édesvízi és szárazföldi ászkarákok is. Méretük 1–2 millimétertől 40 centiig terjed. Legnagyobbak a mélytengeri ászkarákok.

Bónusz: a Barents-tenger horror teremtményei.

Pettyes farkashal

Macrourus

Mélytengeri gyíkhal

Hegyes fogai és vizenyős szeme teszik hátborzongatóvá külsejét.Ez a hal körülbelül 900-2300 méteres mélységben fordul elő Ausztrália vizeiben.

Engedd szabadjára a kreativitásodat és oszd meg több millió emberrel!

Legyél Te is tartalomgyártó!

Tartalomkészítő

Written by Andi

Vélemény, hozzászólás?

Betöltés…

0

Kommentek

0 komment

21

21 különleges dolog a nagyvilágból, amit neked is látnod kell

Nagy magyar kaja-kvíz